Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XI.rész - Egy vámpar igazi érzelmei

 

Yume:

-Képes leszek én egy hét alatt igazi harcossá válni?

Fujin:

-Talán nem profin képzett, de igazán jó csak a tapasztalat alapján lehetsz!

Yume:

-Nem úgy értem! Az idő egy hét az nem lesz elég!

Fujin:

-Emiatt nem kell aggódnod a véredben, van. Különben is itt a nagyapád. Tudod régen kifejlesztették ezt az edzéstípust, mert nem volt arra idő, hogy több éven keresztül tanítsák a fiatalokat. Kellettek a harcosok és ráadásul ugyanolyan eredményes volt, mintha több éven keresztül edzettek volna. Engem is így tanítottak annak idején. Csak bíznod kell bennem és nem feladni, ha nem sikerül elsőre.

Yume:

-Megértettem.

Helyszín: Yume nagyapja lakásának pincéje.

Fujin:

-Itt két szoba van. A fegyvertár és a lövész terem. Ott fogsz gyakorolni.

Yume:

-Hát nagyapa én soha sem gondoltam volna, hogy ilyeneket vannak a te pincédben.

Fujin:

-Train!

Train:

-Uram?

( Fujin Train kérdésére egy alattomos széles mosollyal válaszolt. Train már akkor tudta, hogy ennek nem lesz jó vége, és igaza volt, mert Fujin kissé tőle szokatlan mosoly után fülön csípte Traint és az ebédlőbe rángatta ahol leültette egy párnára. Az az alattomos, mindent eláruló mosoly még mindig nem tűnt el az arcáról. Traint szó szerint megrémítette az a mosoly.)

Fujin:

-Mond csak Train nem kérsz valami vacsorát? Mit szólnál a curryhez?

Train halkan mormolja:

-Most meg akar mérgezni?

Fujin:

-Mit mondtál Train?

Train:

-Azt, hogy nem kérek, nem vagyok éhes!

(Fujin mit sem hallva Train válaszát egy tál curryt rakott elé, és leült a vele szembeni párnára az asztalhoz, majd belekóstolt.)

Fujin:

-Mhü ez a curry remek lett!! Train te miért nem eszel?

(Train először Fujinra pillantott, majd a curryre, mire Fujin elnevette magát.)

-Ne aggódj Train nem én csináltam, úgy rendeltem egy közeli étteremből.

(Train nem szólt semmit, fogta a kanalat és belekóstolt a currybe.)

-Vagy te azok a vámpírok közé tartozol, akik csak vért esznek?

(Train Fujin kérdésére azonnal kiköpte a szájában lévő curryt és dühösen Fujinra nézett!)

Train:

-Mire célzott ezzel?

Fujin:

-Csak arra, hogy a vámpírok nem változnak. Ha eluralkodik rajtuk a vérszomj, akkor mindenre képesek. Szörnyekké válnak és már senki sem tud rájuk hatni.

-Tudod az a szerencséd, hogy Yume az Ukimura klán legerősebb családjának sarja, így ő olyan képességek birtokában van, amit ő el sem tudna képzelni, és ha netán a vérére szomjaznál, javaslom, hogy ne tedd, mert akkor nem csak az én pisztolyommal kell farkasszemet nézned, hanem még Yume vérével is, ami néhány perc alatt végezne veled, de már egyetlen csepp is elég, hogy megsebesítsen.

Train:

-Azon aggódik, hogy eluralkodik rajtam a vérszomj, hát, hogy tudja, előbb szívnam ki egy fajtám béli vérét, mint Yuméét.

-Ahelyett, hogy tőlem próbálná óvni Yumét azon aggódjon, hogy megmeneküljön a többi vámpírtól, aki min őt üldözi.

-Nem a maga dolga lett volna, elrejteni a vámpírok elöl, hisz csak maga tudott erről az egészről! A maga dolga lett volna, hogy ő soha ne kerüljön ilyen helyzetbe!

-Akkor mégis, hogy találták mag a vámpírok mondja. Talán nem azzal kéne most vitáznia, aki az életét is odaadná Yuméért hanem azokkal, akik meg akarják ölni. Most az lenne a feladata, hogy biztonságban legyen, és amíg itt vagyunk, na találhassanak meg minket!

-Ez lenne most a dolga, és ha ezzel végzett, akkor majd megint leülhetünk curryt enni.

(Train dühösen felállt az asztaltól és felrohant az emeletre, amjd berontott a folyosó legvégén lévő szobába. A szobában Yume volt, aki megijedt attól, hogy hírtelen rárontottak és ijedtében az ajtó felé fordult, csak, hogy teljesen meztelen volt, mert épp akkor szállt ki a zuhanyzóból.

Kis idő kellett neki még felfogta, hogy ruha nélkül áll Train előtt a meglepődöttségtől, de amikor látta, hogy Train elvörösödik szégyenlőségében a kezével megpróbálta eltakarni magát és megfordult. Megfogta a törölközőt és gondosan áttekerte magán és visszafordult Train felé. Train akkor háttal állt Yuménak és az ajtót nyitotta, hogy kimehessen. Yume még mielőtt kimehetett volna hátulról átkarolta Traint és az egyik kezével becsukta az ajtót.)

Yume:

-Train kérlek, maradj még egy kicsit! Maradj itt velem.

Train:

-Történt valami?

Yume:

-Nem csak, arra gondoltam, hogy elmentem innen. A nagyapa már elmondtam, amiért eredetileg idejöttünk, és így visszagondolva az elmúlt időszakra sehol sem maradtunk két napnál tovább. Talán bajba sodornánk nagyapát, ha még tovább itt maradunk.

Train:

-Csak, azért akarsz elmenni?

Yume:

-Igen.

Train:

-Yume mond el az igazat! Miért akarsz elmenni?

Yume:

-Nem akarok több gondot okozni neked, ha nem akarod akkor, tanulni sem fogok. Így nincs értelme, hogy tovább itt maradjunk.

-Mennyünk el!

Train:

-Yume tényleg úgy gondolod, hogy hatalmamban áll bármit megtiltanom neked? Ha tanulni akarsz, akkor tanulj, nem foglak megakadályozni benne, de ne azért akarj erősebb lenni, amit korábban mondtál, hogy megvédhess, hanem, hogy élj. Mert élned kell! Ígérd meg, hogy élni fogsz.

Yume:

-Élni fogok, ha te is. Nélküled nem tudnám elképzelni az életem. Szóval élni fogok, ha te is.

-Nem fogok feleslegesen beleavatkozni a harcokba, de azt ne kérd, hogyha bajban vagy tétlenül fogom nézni!

-Még így is maradnál?

 
 

 

Profilkép
Facebook

Elérhetőség

Raposa Vivien

Pécs,Újhegy


Facebook-on: Raposa Vivi

vivu95@freemail.huArchívum

Naptár
<< Június / 2019 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 733044
Hónap: 8905
Nap: 295